Evenimente

Calendar Evenimente

30 noiembrie 2016 - "Sărbătoare câmpenească la Sucevița"


Fundația Culturală Artex a organizat, miercuri, 30 noiembrie 2016, cea de-a patra ediție a festivalului "Sărbătoare câmpenească la Sucevița". Evenimentul face parte din activitatea de sustenabilitate a proiectului "Mănăstirea Sucevița – perla Bucovinei", cod SMIS 26769, Axa Prioritară 5 – "Dezvoltarea și promovarea turismului", Domeniul Major de Intervenție 5.3 – Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică" și derulat de Fundația Culturală Artex în perioada 25 ianuarie 2012 – 24 decembrie 2012.


Ca in fiecare an, evenimentul a avut ca temă principală meșteșugurile tradiționale românești. Astfel, pentru eveniment au fost pregătite două razboaie de ţesut în miniatură pentru a putea realiza exerciţii de ţesut manual. Au mai fost expuse şi obiecte din lemn cu sculptură realizată manual. Pentru a ne potrivi temei evenimentului, au fost pregătite şi expuse obiecte cu motive tradiţionale: traistă, ştergar. Pentru cei interesaţi şi dornici să înveţe motivele tradiţionale, au fost pregătite, în miniatură, mici suveniruri ţesute manual, având ca suport material etamina sau inul.


Cei prezenţi au putut admira costume tradiţionale (bărbătesc şi femeiesc).

13 septembrie 2014 - "Sărbătoare câmpenească la Sucevița"


Fundația Culturală Artex a organizat, sâmbătă, 13 septembrie 2014, cea de-a treia ediție a festivalului "Sărbătoare câmpenească la Sucevița". Evenimentul face parte din activitatea de sustenabilitate a proiectului "Mănăstirea Sucevița – perla Bucovinei", cod SMIS 26769, Axa Prioritară 5 – "Dezvoltarea și promovarea turismului", Domeniul Major de Intervenție 5.3 – Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică" și derulat de Fundația Culturală Artex în perioada 25 ianuarie 2012 – 24 decembrie 2012.


Și anul acesta, au fost aduse în prim-plan meșteșugurile tradiționale românești. Cei interesați au putut admira obiecte de ceramică realizate la roata olarului, țesături realizate la razboiul de țesut tradițional, obiecte reprezentative pentru cioplitul în lemn, împletituri și obiecte decorative realizate prin tehnica croșetului.


Manifestarea, care s-a desfășurat pe parcursul întregii zile în spațiul public din apropierea lăcașului de cult, și-a propus să atragă atenția asupra unuia dintre cele mai de preț monumente din patrimoniul cultural românesc și a rolului pe care mănăstirea îl joacă în viața comunității locale.

Sărbătoare câmpenească la Sucevița


Fundația Culturală Artex a organizat, vineri, 11 octombrie 2013, cea de a adoua ediție a festivalului "Sărbătoare câmpenească la Sucevița". Manifestarea, care s-a desfășurat pe parcursul întregii zile în spațiul public din apropierea lăcașului de cult, și-a propus să atragă atenția asupra unuia dintre cele mai de preț monumente din patrimoniul cultural românesc și a rolului pe care mănăstirea îl joacă în viața comunității locale.


Ediția din acest an a fost o celebrare a meșteșugurilor tradiționale bucovinene și a adus în fața publicului câteva exemple ale celor mai răspândite dintre artele populare – olăritul și țesutul. Meșteri artizani din partea locului și-au expus creațiile și și-au demonstrat măiestria în realizarea obiectelor din lut și a țesăturilor de toate felurile. Vedeta festivalului a fost portul popular bucovinean, prezent în vestimentația artiștilor participanți.


Evenimentul face parte din activitatea de sustenabilitate a proiectului de promovare "Mănăstirea Sucevița – perla Bucovinei", inițiat de Fundația Culturală Artex, selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională 2007-2013 "Investim în viitorul tău!".
prima pagină| despre mănăstire| expoziții| evenimente| vizitare| connect| contact| forum
Suceava - Destinatie Turistica   |    infoturism    |    infopensiuni

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României

© Fundația Culturală Artex